Je luistert live en online naar Radio Limburgia Radio

7.3
7.33
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Categorieën

Regionale Radio

Tags

Pop
  • Verversen in

Inside Beleggen Podcast #42: Farma op de beurs – Aandeel: Umicore

Sinds de coronacrisis is vanuit de bredere samenleving zelden zoveel aandacht geweest voor de farmasector. De populariteit van geneesmiddelenproducenten is er zonder twijfel door gestegen, maar of dat zich ook vertaalt in betere beursprestaties is de vraag. Danny Reweghs overloopt de recente resultaten van de zes grootste farmabedrijven in de wereld. De materialengroep Umicore is een van de beurslievelingen geweest van de afgelopen jaren. Hoe staat het bedrijf er nu voor en wat heeft het nog in petto voor de komende jaren.

1.3 - Welke oorzaken wijzen historici aan voor de Eerste Wereldoorlog? (deel 2)

waarin we van enkele hoofdrolspelers de nationale agenda onder de loep nemen. WIJ ZIJN nog altijd: Jonas Goossenaerts (inhoud en vertelstem) en Filip Vekemans (montage) MEER WETEN? Onze geraadpleegde en geciteerde bronnen: Clark, C. (2013). Slaapwandelaars. Hoe Europa in 1914 ten oorlog trok. Amsterdam, Nederland: De Bezige Bij. Draye, G., Creyghton, C., & Verhaegen, S. (2009). Passages. De negentiende eeuw. Averbode, België: Averbode. Melching, W. (2014, July 1). Het begin van de Eerste Wereldoorlog. Retrieved from https://www.historischnieuwsblad.nl/eerstewereldoorlog/artikelen/het-begin-van-de-eerste-wereldoorlog/index.html Reeks: 1914 - 1918. Tot aan de IJzer. (2014). Retrieved from https://www.standaard.be/tot-aan-de-ijzer

Aflevering 1: DOCHTERS VAN

Hoe is het om op te groeien in een familiebedrijf? Wat hebben een tuinbouwbedrijf, een aannemersbedrijf, een schilder- en afwerkingsbedrijf en een beenhouwerij gemeen? In de zomer van 2019 ging Dochters van ondernemers in première op Theater Aan Zee, een voorstelling uit het leven gegrepen van de theatermaaksters die alle vijf opgroeiden in een familiebedrijf. In november 2020 gooide de coronapandemie roet in het eten van de langverwachte tournee doorheen Vlaanderen. De dochters grepen de vrijgekomen tijd aan om eindelijk die podcastreeks te maken. In vijf afleveringen met ronkende titels als BMW & BTW en BVBA Ambras vertellen de dochters over de pieken en dalen. Over ambras en grote liefde. Over passie en kloterij. Over ambacht en vakmanschap. Over trots maar ook over schaamte. Ze onderzoeken en vertellen hoe het is om op hun manier een zelfstandige te zijn met als grootste inspiratiebron hun familie. Samen met Veerle Wullaert (Family dynamics in life and business) en Peter Heyrman (Historicus KADOC-KULeuven) vertellen ze vijf schone verhalen. Een podcast van en door Marieke Anthoni, Annelore Crollet, Leen De Graeve, Julie Delrue en Karlien Torfs. Coaching: Lucas Derycke/ Muziek: Leen Diependaele (Samowar)/ Technische ondersteuning: Dieter Lambrechts Een productie van ARSENAAL/LAZARUS met dank aan alle geïnterviewden en Nathalie Goossens.

Nieuw op RadioViaInternet.be
Alle Vlaamse podcasts: >Podcasts
Uitgebreide weersverwachting?
> weersverwachting.be