Je luistert live en online naar RetroDance Radio

10
10
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Categorieën

House / Dance

Tags

dance

Retro Dance - Radio station voor echte liefhebbers van Dance! Met Dance muziek van vroeger en nu.

Website: https://www.retrodance.be/
Instagram: https://www.instagram.com/retrodanceradio/
Facebook: https://www.facebook.com/RetroDanceRadio

Lees meer
  • Verversen in

Terwijl de Navo vergadert, boeken de Russen belangrijke terreinwinst

Het is niet min: de Navo heeft zijn strategie herdacht en versterkt met duizenden manschappen zijn oostgrens. Maar intussen boeken de Russen wel belangrijke terreinwinst in Oekraïne. Rusland mag die oorlog niet winnen, vindt de Navo – maar doet het bondgenootschap genoeg om dat te verhinderen?  Credits op standaard.be/podcast See omnystudio.com/listener for privacy information.

Sven Nys over demonstratie Wout van Aert: "Nog nooit meegemaakt"

Christophe Vandegoor en Sven Nys proberen de juiste woorden te vinden om de demonstratie van Wout van Aert in de Tour de France te duiden.

119. Nederlands

Welkom bij Geschiedenis van België en welkom bij deze aflevering over het Nederlands. De taal jawel. Klinkt misschien wat raar maar de geschiedenis van een taal is evengoed die van de mensen die haar spreken. Taalgeschiedenis is dus tegelijkertijd cultuurgeschiedenis, sociale geschiedenis, politieke geschiedenis en nog zoveel meer. En het geeft ons de kans om in vogelvlucht door de Belgische en Nederlandse geschiedenis te vliegen. Bijgevolg hebben we het over Germaanse barbaren, middeleeuws Oudnederlands, een stortvloed aan dialecten, woordenboeken en de Belgische taalstrijd. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Geschiedenis van België. Edit: Het is natuurlijk niet Gezelle die de leeuw van Vlaanderen schreef maar Conscience. Foutje van mijnentwege. Dank aan de aandachtige luisteraar die me erop wees!

Nieuw op RadioViaInternet.be
Alle Vlaamse podcasts: >Podcasts
Uitgebreide weersverwachting?
> weersverwachting.be